Kinderactiviteiten

proeverij‘Voedsel in oorlogstijd!’ voor kinderen van 8-14 jr (en ouders)

Bloembollen eten? We moeten er niet aan denken! Aan het einde van de Tweede Wereldoorlog hadden sommige mensen in Nederland helaas geen keuze en zetten ze hun tanden toch in de knapperige bolletjes. Tijdens de Oorlogsproeverij van eet!verleden kun je je tanden in oorlogsvoedsel zetten. Op woensdag 1 maart en zondag 5 maart hebben jullie de mogelijkheid om te ontdekken wat er op het menu stond tijdens de oorlogs- en bevrijdingstijd gedurende een smakelijke proeverij. De proeverij bestaat uit drie hapjes en een drankje.
Algemeen
Locatie: Van ‘t Lindenhoutmuseum, Scherpenkampweg 58 Nijmegen
Datum: 1 en 5 maart 2017. Tijd: om 14.00 uur.
Duur: 75 min
Entreeprijs: € 7,50 pp. Museumkaart niet van toepassing.
Reserveren noodzakelijk: info@vantlindenhoutmuseum.nl

 

hendrik-alensonSpeurboekje

Jonge bezoekers kunnen samen met hun (groot)ouders als echte speurders (archivaris) op zoek gaan naar sporen uit het verleden. Spelenderwijs, met een speciaal ‘speurtochtboekje’, wordt kennis gemaakt met historische bronnen en de verhalen die hieruit kunnen worden gehaald.

Aan de hand van een oude foto’s, brieven en documenten kan het verhaal van drie kinderen van Neerbosch worden ontdekt. De weeskinderen Rie, Co en Hendrik krijgen zo een gezicht.

 

Druk geweest op Neerbosch

Bij openstelling zijn er voor kinderen 'woordspelletjes' en een speciaal ontwikkelt 'memoryspel' over de boeken van de Neerbossche drukkerij.