'Wat de pot schaft!' - vantlindenhoutmuseum.nl
15665

‘Wat de pot schaft!’

Expositie ‘Wat de pot schaft!’

Zondag 3 september 2017 is geen gewone eerste zondag van de maand, rond 13:00 uur is de aftrap van een gezamenlijk ‘voedsel’-project van 8 kleine Gelderse musea.

Om 13:30 uur is de opening van de expositie en de presentatie van het gelijknamige boek met recepten Wat de pot schaft! Deze expositie is te zien, te ruiken en te beleven in de kelder van het Van ’t Lindenhoutmuseum.

De expositie laat zien wat de afgelopen 150 jaar zoal op tafel komt in het kinderdorp Neerbosch aan de rand van Nijmegen. Het is geen peulenschil om dag in dag uit honderden kindermonden te vullen. Hoe organiseert men de voedselvoorziening, van eigen teelt en productie, via bereiding in de keuken tot aan het opdienen? De ontwikkeling van 150 jaar koken, tafelmanieren en eetcultuur in Nederland is te zien en te proeven. Wat aten ze in die tijd, welke producten waren beschikbaar, hoe rook het en vooral: hoe smaakte het?