OPEN MONUMENTENDAG 2015

openmonumentendaga3

Van ’t Lindenhoutmuseum: KUNST & AMBACHT Van 't Lindenhoutmuseum is gehuisvest in de 'Weezenkapel', een rijksmonument, gebouwd in één jaar tijd. In 1882 werd de kapel in gebruik genomen. De 'Weezenkapel' is gebouwd voor en door de weesjongens, onder leiding van de Neerbossche leermeesters. Het ontwerp van deze protestants-christelijke vluchtheuvelkerk is van Bert Brouwer. Tijdens het open monumentenweekend is het Van ‘t Lindenhoutmuseum geopend op ZONDAG 13 SEPTEMBER van 11:00 tot 17:00 uur.

Expositie en activiteit De Neerbosch’ drukkerij behoorde rond 1900 tot de drie grootste in Gelderland. In grote oplages werden boeken en tijdschriften gedrukt die door heel Nederland werden verspreid. Vele weesjongens leerden er het drukkersvak. Naast de leerjongens en hun leermeesters laat de tentoonstelling het vele werk van de uitgeverij en de drukkerij van de weesinrichting zien: de indrukwekkende reeks boeken tijdschriften, zangbundels, almanakken en kalenders voor zowel jeugd als voor volwassenen. En het is allemaal ‘hands on‘ door te bladeren in een knusse analoge leeshoek!

Op de galerij is de expositie 'Druk geweest in Neerbosch', voor de jonge liefhebbers is er een speciaal drukkerij-MEMORYspel, daarnaast is er een echte lees- en voorleeshoek.

adres: Kinderdorp Neerbosch, Van ’t Lindenhoutmuseum, Scherpenkampweg 58 - 6545 AL Nijmegen www.vantlindenhoutmuseum.nl