GELDERSE MUSEUMDAG024 NIJMEEGSE GESCHIEDENIS

zaterdag 24 oktober 2015,11:00 - 17:00 uur
024 NIJMEEGSE GESCHIEDENIS met de Piaggo (museumauto) bij de St Stevenskerk
zaterdag 24 oktober 2015,11:00 - 15:00 uur

De weeskinderen hadden dromen, om je dromen uit te laten komen moet je iets doen.

DROMEN VAN EEN GOEDE TOEKOMST
DAADWERKELIJK EEN BEROEP LEREN

bijv. het vak van drukker, letterzetter of boekbinder

In Van 't Lindenhoutmuseum is op de galerij de expositie 'Druk geweest in Neerbosch', voor de (jonge) liefhebbers is er een drukkerij-MEMORYspel, scrabble-spel, een speurtocht en daarnaast is er een echte lees- en voorleeshoek.

De Neerbosch’ drukkerij behoorde rond 1900 tot de drie grootste in Gelderland. In grote oplages werden boeken en tijdschriften gedrukt die door heel Nederland werden verspreid. Vele wees jongens leerden er het drukkersvak. Naast de leerjongens en hun leermeesters laat de tentoonstelling het vele werk van de uitgeverij en de drukkerij van de weesinrichting zien: de indrukwekkende reeks boeken, tijdschriften, zangbundels, almanakken en kalenders voor zowel jeugd als voor volwassenen. En het is allemaal ‘hands on‘ door te bladeren in een knusse analoge leeshoek!

adres: Kinderdorp Neerbosch, Van ’t Lindenhoutmuseum, Scherpenkampweg 58 - 6545 AL Nijmegen www.vantlindenhoutmuseum.nl