WEES WELKOM

weeswelkom De openingstijden van het
Van ’t Lindenhoutmuseum

• Eerste zondag van de maand van
12:00 tot 16:00 uur
• Bezichtiging hele collectie, museumzaal, galerij en kelder
• Gastvrouw / gastheer informeert bezoeker over het museum
• Voor jongeren zijn er diverse activiteiten in het museum • Groepen op afspraak voor een in- en rondleiding (tegen vergoeding)

Een schatkamer aan verhalen Het kostbaarste bezit van het museum is het ‘verhaal’. Ontroerende verhalen over de ‘kinderen van Neerbosch’, verhalen met een lach en met een traan. In de afgelopen 150 jaar hebben bijna 20.000 kinderen uit heel Nederland hun jeugd óf een deel daarvan doorgebracht in het zelfvoorzienend Kinderdorp.

Het museum is gehuisvest in de voorheen ‘Weezenkapel’ (1882) een rijksmonument. Gelegen op het terrein van de ‘Weesinrichting/ Kinderdorp Neerbosch’, gebouwd voor én door de weesjongens onder leiding van hun leermeesters. Naast de vaste collectie in de museumzaal is de wisselexpositie ‘Kleren maken 't kind!’ te zien op de galerij in het Van ’t Lindenhoutmuseum.