WEES WELKOM

weeswelkom

Zondag 3 september 2017 is geen gewone eerste zondag van de maand, rond 13:00 uur is de aftrap van een gezamenlijk 'voedsel'-project van 8 kleine Gelderse musea. Om 13:30 uur is de opening van de expositie en de presentatie van het gelijknamige boek met recepten
Wat de pot schaft! Deze expositie is te zien, te ruiken en te beleven in de kelder van het
Van 't Lindenhoutmuseum.

De openingstijden van het
Van ’t Lindenhoutmuseum

• Eerste zondag van de maand van 12:00 tot 16:00 uur
• Op woensdag van 10:00 tot 16:00 uur
• Groepen op afspraak voor een in- en rondleiding (tegen vergoeding)

Een schatkamer aan verhalen Het kostbaarste bezit van het museum is het ‘verhaal’. Ontroerende verhalen over de ‘kinderen van Neerbosch’, verhalen met een lach en met een traan. In de afgelopen 150 jaar hebben bijna 20.000 kinderen uit heel Nederland hun jeugd óf een deel daarvan doorgebracht in het zelfvoorzienend Kinderdorp.

Het museum is gehuisvest in de voorheen ‘Weezenkapel’ (1882) een rijksmonument. Gelegen op het terrein van de ‘Weesinrichting/ Kinderdorp Neerbosch’, gebouwd voor én door de weesjongens onder leiding van hun leermeesters. Naast de vaste collectie in de museumzaal is de wisselexpositie ‘Kleren maken 't kind!’ te zien op de galerij in het Van ’t Lindenhoutmuseum.