WEES WELKOM

weeswelkom De openingstijden van het
Van ’t Lindenhoutmuseum

• Eerste zondag van de maand van
12:00 tot 16:00 uur
• Op woensdag van 10:00 tot 16:00 uur
• Groepen op afspraak voor een in- en rondleiding (tegen vergoeding)
Handwerk workshop ‘Merklappen van Neerbosch’ (m/v, vanaf 6 jaar)
Op de eerste zondag van de maand in november wordt de workshop ‘Merklappen van Neerbosch’ gegeven in het Van ‘t Lindenhoutmuseum. Een merklap is eigenlijk een oefenmateriaal, waar verschillende borduurtechnieken op geoefend kunnen worden. Daarnaast lieten rijke dames vroeger een kenmerk, zoals initialen in hun laken borduren. Ook hiervoor konden de dienstbodes op een merklap oefenen. Op de Weesinrichting Neerbosch werden de meisjes ook tot dienstbodes opgeleid. Het borduren op een merklap gebeurde hier dan ook erg veel. In samenwerking met de vereniging Handwerkcafé Zwolle wordt er op 5 november een workshop georganiseerd waarbij je je eigen merklap kunt maken. Je moeder, oma of een andere bekende, is van harte welkom om ook mee te komen handwerken! Voorafgaand aan de workshop is het museum te bezoeken vanaf 12:00 uur.
Locatie:
Van ‘t Lindenhoutmuseum, Kinderdorp Neerbosch
Scherpenkampweg 58, 6545 AL Nijmegen
Datum: 5 november 2017
Tijd: 14:00 uur
Duur: 120 minuten
Entreeprijs: € 7,50- p.p. Museumkaart niet van toepassing.
Voor deze workshop is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Wil je zeker zijn van een plek? Schrijf je in via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Een schatkamer aan verhalen Het kostbaarste bezit van het museum is het ‘verhaal’. Ontroerende verhalen over de ‘kinderen van Neerbosch’, verhalen met een lach en met een traan. In de afgelopen 150 jaar hebben bijna 20.000 kinderen uit heel Nederland hun jeugd óf een deel daarvan doorgebracht in het zelfvoorzienend Kinderdorp.

Het museum is gehuisvest in de voorheen ‘Weezenkapel’ (1882) een rijksmonument. Gelegen op het terrein van de ‘Weesinrichting/ Kinderdorp Neerbosch’, gebouwd voor én door de weesjongens onder leiding van hun leermeesters. Naast de vaste collectie in de museumzaal is de wisselexpositie ‘Kleren maken 't kind!’ te zien op de galerij in het Van ’t Lindenhoutmuseum.