KOM over de BRUG naar het Van ‘t Lindenhoutmuseum

doorkijkorgel

Van ’t Lindenhoutmuseum is te vinden in de uiterste westhoek van Nijmegen. U moet de Neerbossche Brug over om op de plek van bestemming te komen. Tegenwoordig kan dat ook via de recent aangelegde snelfietsroute. Het museum is op de eerste zondag van de maand geopend van 12:00 -16:00 uur en iedere woensdag van 10:00-16:00 uur.

Zondag 7 augustus is iedereen van harte welkom, jong en oud. Het museum gaat over de geschiedenis van 20.000 kinderen, die de afgelopen anderhalve eeuw niet bij hun ouders konden wonen. Over wees- en voogdijkinderen, die woonden, leefden en een vak leerden in de ’Weesinrichting Neerbosch’, later bekend als ‘Kinderdorp Neerbosch’.

Een verhaal met een lach en met een traan. Naast de vaste collectie is er op de galerij de expositie ‘Druk geweest in Neerbosch’ over bijna 100 jaar drukken en uitgeven in de weesinrichting. Voor de jonge bezoekers is er een speciaal drukkerij-MEMORY-spel,

WEES WELKOM

www.vantlindenhoutmuseum.nl

Van ’t Lindenhoutmuseum (VtLM) Scherpenkampweg 58 6545 AL Nijmegen