Kleren maken 't kind

schoolbusgroot

Op 25 mei, Oud Weezendag 2017 wordt de expositie geopend met het onderwerp 'Kleren maken 't kind'. Kleding kleurt je identiteit en laat zien bij welke groep je hoort. Dat geldt ook voor de kinderen van Neerbosch. De Weesinrichting onderscheidt zich van andere weeshuizen, omdat de kinderen hier geen uniform dragen. De kleren worden geschonken of gemaakt in de eigen kleermakerij. In de loop van de twintigste eeuw neemt de diversiteit van de kleding toe.

In de expositie wordt het historische verhaal van het kinderdorp Neerbosch gespiegeld aan het werk van de Nijmeegse fotografe Annie van Gemert. Haar foto’s vertellen het beeldverhaal van schooluniformen in het onderwijs in Vlaanderen. De foto’s vormen een groot contrast met de diversiteit aan kleding op de historische foto’s van Neerbosch.

Kinderen die op bezoek komen, kunnen kleding van toen passen, er zijn klompen, schorten, mutsjes en petten.