Optreden 1e zondag van de maand

maartenpeters

zondag 7 mei 2017 - 14:30 uurentree € 17,50 - reserveren via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Maarten Peters componeert o.a. voor Liesbeth List, Rob de Nijs, Margriet Eshuijs en is daarnaast theatermaker in hart en ziel. Maarten Peters schrijft en zingt al 18 jaar de poëtische teksten en de mooie muziek voor de grote 4 mei herdenking op Kamp Westerbork. Hij heeft zijn prachtige liedjes verzameld onder de titel 'Bevroren tranen'. Gezongen verhalen, als kleine monumentjes.

De muziekvoorstelling Bevroren tranen is dan ook door Maarten gemaakt om hierbij stil te staan, om terug te kijken, maar ook zeker vooruit.

In de voorstelling zal hij naast het zingen van zijn liederen vertellen over zijn ontmoetingen met bijzondere mensen en gebeurtenissen die hem inspireerden tot het schrijven van dit unieke repertoire. Hij illustreert zijn verhalen met korte filmpjes en het beelddecor van de voorstelling bestaat uit mooie beeldcollages waarin lokaal historisch beeldmateriaal van Neerbosch is verwerkt. Het Bevroren tranen-concert in het Van ’t Lindenhoutmuseum in relatie met de huidige expositie ‘De oorlog door kinderogen. Westerbork - Neerbosch’ is van bijzondere betekenis.