Voedsel uitdelen

Het leven bestaat uit ontmoetingen. Vaak ontmoetingen die er toedoen. Arie Reijmerink is gestopt als organist. Hij heeft een nieuwe organist voorgedragen, Jan Meijer. Een man met kennis van orgelspel, maar ook een orgeldeskundige (adviseur). Jan Meijer is twee keer geweest om proef te draaien en om het geluid goed af te stemmen, passend bij het museumbezoek. Zodat de gastvrouwen en -heren hun uitleg ook op een makkelijke wijze konden doen, zonder stem verhef. Jan is een bijzonder prettig mens. Hij is onverwacht overleden op 22 augustus 2012 aan een hartinfarct. “Zij die achterblijven, dragen het verdriet." Het museum heeft veel mensen die zich vrijwillig inzetten voor het museum. Vrijwilliger zijn is geen daad van vrijblijvendheid. Er wordt met zorg en inzet gewerkt. Op de zondag 6 mei nam Arie Reijmerink, de vaste organist, afscheid van het museum. Arie was niet alleen organist, maar ook een kenner van orgels en orgelbouw. Hij laat prachtige eigengemaakte technische tekeningen achter op de binnenkant van de orgeldeuren. Peter Jacobs heeft zich ingezet voor de museumregistratie, hij heeft daar bergen in verzet. Per 1 juli 2012 stopt hij, omdat hij voor het Muzieum gaat werken. Heel fijn voor hem, spijtig voor het museum. Dragica Klomp heeft zich ook ingezet voor het museum, zij heeft zorg gedragen voor een inventarisatie van het weekblad Het Oosten. Per 7 juni is zij gestopt. Andere verplichtingen riepen haar. Per april 2012 is Myra Brauer gestart in het museum, zij is breed inzetbaar. Media en pr-ondersteuning zijn haar hoofdtaken. Steven Hooijer startte november 2011 met zijn stage bij het museum op de dinsdagochtend. Inmiddels is de stage afgerond en komt hij 1 dag in de week als vrijwilliger. Zijn taak is om een deel van het historisch archief in kaart te brengen.