9 juni kamerkoor concert

kamerkoor

Zondag 9 juni om 15:00 zal er in het Van 't Lindenhoutmuseum een concert plaatsvinden van het Centraal Kamer Koor, o.l.v. Leonard van Goudoever, & muzikaal duo VanCampvanDelft. In de jaren tachtig en negentig was het Centraal Kamer Koor actief met de uitvoering van twintigste-eeuwse muziek voor amateurkoor. Er werden opdrachten verleend aan hedendaagse componisten en samengewerkt met o.a. het Ricciotti Ensemble en het Aurelia Saxofoonkwartet. Een aantal bijzondere muziektheatervoorstellingen werden gerealiseerd waaronder ‘De Perzen van Aischylos’, ‘Under Milk Wood’ van Dylan Thomas en ‘Groen Lawaai’ i.s.m. met bewegingstheater BEWTH. Met enige regelmaat komt het koor weer bijeen om in samenwerking met professionele musici een bijzonder concert te geven.

Saartje Van Camp (oa. celliste van de groep Spinvis, die in 2006 de Nederlandse popprijs won) en Sebastiaan van Delft (o.a. de pianist van Carel Kraayenhof, die in 2002 mede verantwoordelijk was voor ‘de traan van Maxima’) vormen een duo dat regelmatig optreedt met een programma van klassieke, moderne en nieuwe muziek voor orgel en cello. Ze zijn steeds op zoek naar muziek voor deze ongewone bezetting. Gezien de achtergrond van beide musici, klassiek opgeleid maar diverse muziekgenres meester, hebben zij gekozen voor een breed repertoire dat niet alleen bestaat uit klassieke meesterwerken, maar ook uit tango en jazz. Daarbij zijn er werken speciaal voor hen geschreven waarin de afstand tussen orgel en cello centraal staat. De architectuur van de verschillende kerken, de bijzonderheden van de orgels en de rijke klank van de cello maken deze combinatie bijzonder.

Programma (wijzigingen voorbehouden)

Knyt Nystedt: ‘Immortal Bach’

Paul Hindemith: ‘3 Chansons’; La Biche, Puisque tout passe, Verger

Sergei Rachmaninoff: ‘Vocalise’ voor cello en orgel

Russisch (Orthodox): ‘Een stem uit het koor’: Een collage van Russische muziek en teksten ontnomen aan het boek van Andrei Sinjawski alias Abram Terts

Arcangelo Corelli/Michael Dudok de Wit: ‘De Monnik en de Vis’: animatiefilm gemaakt naar de compositie ‘la Follia’

Finale - Toegift: nader te bepalen

Saartje Van Camp: cello, Sebastiaan van Delft: orgel, Dick Woudenberg: spreker, Lucas Wiegerink: repetitor, Bregje van Goudoever: zangtraining.