Gelderse Museumdag

VORST & VOLK

Zaterdag 19 oktober is Van 't Lindenhoutmuseum geopend van 12.00- 16.00 uur

Koninklijke Aandacht in het Van 't Lindenhoutmuseum

In het Van 't Lindenhoutmuseum is een tijdelijke expositie ingericht over Koninklijke Aandacht. Zes panelen en een vitrine geven een goede indruk over dit thema. Van 't Lindenhoutmuseum is een museum met een stukje verborgen Nijmeegse geschiedenis.

Bij hun bezoeken aan Neerbosch schonken de leden van het Koninklijk huis ruim aandacht aan de kinderen van de Weesinrichting / Kinderdorp Neerbosch. Op Neerbosch was men Oranjegezind. Gebouwen en zalen kregen namen van leden van het koningshuis, zoals het Koning Willemhuis, het Koningin Wilhelminahuis, de Emmazaal, Prins Hendrikzaal en de Julianazaal. Er zijn koninklijke lindebomen geplant, er is zelfs in 1898 een Neerbosch' Koninginnelied gemaakt met bladmuziek uit de eigen drukkerij.