gearchiveerd

educatie

Educatie

Scholen zijn welkom om het museum te bezoeken, de collectie biedt veel aanknopingspunten met het dagelijks leven van jongeren.

Projecten voor het onderwijs

Op dit moment onderzoekt het museum de mogelijkheid om de dienstverlening voor het onderwijs verder uit te breiden. Komende tijd worden producten ontwikkeld die aansluiten bij de reguliere lesprogramma's van zowel het basisonderwijs als het voortgezet onderwijs. Ook aansluiting op beroepsonderwijs in de jeugdzorg wordt bekeken. Deze producten bieden docenten de mogelijkheid om thema's van geschiedenisonderwijs of maatschappelijk oriƫntatie uit te diepen op de museumlocatie of in de klas. Het museum werkt graag samen met andere instituten en deskundigen.

Maatschappelijke stage

Twee leerlingen van het Dominicus College hebben in de eerste week van februari 2012 een maatschappelijke stage gedaan in het Van 't Lindenhoutmuseum. Uitgangspunt is "Iets Leren en Iets Achterlaten". Het museum wil maximaal 3 keer per jaar een week de mogelijkheid geven voor een maatschappelijk stage. Per maatschappelijke stage is er ruimte voor twee leerlingen.

Begin 2013 is besloten deze activiteit voorlopig stop te zetten.

Stageplek

Steven Hooijer startte november 2011 met zijn stage bij het museum op de dinsdagochtend. Inmiddels is de stage afgerond en komt hij 1 dag in de week als vrijwilliger. Zijn taak is om een deel van het historisch archief in kaart te brengen. Per 1 september 2015 heeft hij zijn taak beƫindigd om zich op zijn nieuwe studie te richten.