gearchiveerd

Kinderactiviteiten

Pop-up museum WO2 - Grenzen in tijden van oorlog

Zaterdag 15 oktober, Stevenskerk

popupmuseumBezoek het ééndaagse en grensoverschrijdende Pop-Up Museum ‘Grenzen in tijden van oorlog’. Met persoonlijke verhalen, unieke objecten en activiteiten vertellen Nijmeegse organisaties gezamenlijk het verhaal van de stad en omgeving in oorlogstijd.

Er zijn verschillende activiteiten voor kinderen. De jonge bezoeker kan die dag een spoedcursus spionage volgen. Bovendien vertrekt er een spannende fieldtrip langs de frontlinie in een oude Willys jeep. Tenslotte kan je deelnemen aan een stadswandeling over het verhaal van de Joodse vluchtelingen.

Een samenwerking van het Van 't Lindenhoutmuseum, Stadswandeling Nijmegen, Brandgrens 024, Nationaal Bevrijdingsmuseum 1944-1945, AWN Werkgroep Archeologie van de Tweede Wereldoorlog, Archeologie Gemeente Nijmegen en het Regionaal Archief Nijmegen.

22 oktober Gelderse Museumdag 2016

Kom over de brug en praat met ooggetuigen uit WOII.

kinderenvanneerboschoorlogNaast een interactieve expositie 'De oorlog door kinderogen. Westerbork - Neerbosch' in de kelder van het museum vertellen ooggetuigen een persoonlijk verhaal over hoe zij als kind de Tweede Wereldoorlog ervaren hebben. Zij vertellen over de frontgrens op Neerbosch en de grenzeloze haat in kamp Westerbork.Twee geïsoleerde plekken waar geluk of wrede pech, vriend of vijand allesbepalend zijn. De persoonlijke ervaringen uit de oorlog zijn de basis voor een gesprek tussen ooggetuige en bezoeker.