gearchiveerd

Kinderactiviteiten

orgelbouwersOrgelbouwers gezocht! (m/v, 8 tot 12 jaar)

In het Van ‘t Lindenhoutmuseum staat een orgel, dat 80 jaar oud is. Maar hoe werkt dat nou zo’n orgel? Voor woensdag 4 januari kunnen jullie ontdekken hoe een orgel werkt. Onder begeleiding van onze organist, gaan jullie zelf een orgel in elkaar zetten. Het wijst zich bijna vanzelf en instructiekaarten met foto’s helpen jullie eenvoudig op weg. De taken worden over groepjes verdeeld: het raamwerk in elkaar zetten, de pijpen sorteren, de toetsen sorteren. Daarna wordt alles samengebracht in het raamwerk: de magazijnbalg, de windlade, de toetsen en de pijpen. En dan… spelen maar!
Locatie: Van ‘t Lindenhoutmuseum, Scherpenkampweg 58 Nijmegen
Datum: 4 jan 2017. Tijd: om 10:30 en 14:00 uur.
Duur: 75 min
Entreeprijs: € 5,00 pp. Museumkaart niet van toepassing.