gevelnieuws

gearchiveerd

Voorgezet onderwijs

Van ‘t Lindenhoutmuseum biedt een gevarieerd en aantrekkelijk educatief programma aan voor het voortgezet onderwijs. Ieder lesprogramma kent een voorbereidende en afrondende les in de klas, met lesmateriaal dat door Van ‘t Lindenhoutmuseum wordt geleverd.

Het museumbezoek bestaat uit een workshop met diverse activiteiten en werkvormen die door de leerlingen worden uitgevoerd. Dit gebeurt onder begeleiding van een museumdocent. De programma’s sluiten aan bij de verschillende kerndoelen, zoals die geformuleerd zijn voor het onderwijs.

Geïnteresseerd in de mogelijkheden voor het basisonderwijs?
Neem contact op met Jacoline Zilverschoon 06 24 14 76 52 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Ausweis bitte

ausweisbitteKom met je klas het educatief programma ‘Ausweis bitte’ volgen bij Van ‘t Lindenhoutmuseum. Tijdens dit project maken uw leerlingen kennis met WOII door kinderogen. Ontdek het verhaal van de wezenbarak van kamp Westerbork en Weesinrichting Neerbosch in oorlogstijd. Aan de hand van een identiteitskaart van een kind gaan de leerlingen op zoek naar persoonlijke verhalen. Zij zullen zien dat geschiedenis vaak gaat over gewone mensen die leefden in een ongewone tijd. In de afsluitende les van ‘Ausweis bitte’ verdiepen we ons in de ontwikkeling van de identificatieplicht. Zo verbinden we het verleden met het heden.

Doelgroep: Brugklas
Lesduur: 90 minuten
Kosten: € 40,00 museumdocent per 25 leerling, € 2,50 per leerling