Eten: Onderjurkenvla en (krenten-)rijst - vantlindenhoutmuseum.nl
17234
post-template-default,single,single-post,postid-17234,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_popup_menu_push_text_right,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-11.1,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.5,vc_responsive

Onderjurkenvla en (krenten-)rijst

Onderjurkenvla en rijst met krenten:
150 jaar eten in het wezendorp

zondag 1 juli, 1e zondag van de maand, 12:00 – 16:00 uur
Workshop over eten: 14.00 uur
Kosten € 30 per persoon
Minimaal 10 personen inschrijven voor doorgang workshop

Het is geen peulenschil om dag in dag uit honderden kindermonden in een weeshuis te vullen. Wat stond er de afgelopen 150 jaar eigenlijk zoal op tafel in het kinderdorp Neerbosch? Hoe organiseerde men de voedselproductie en smaakte de gerechten die uit de keuken en bakkerij rolden eigenlijk wel? U krijgt een rondleiding door de tentoonstelling ‘Wat schaft de pot!’ en ontdekt wat er gegeten werd in die periode, welke producten beschikbaar waren, hoe het rook en natuurlijk hoe het smaakte. Met historisch kookatelier eet!verleden zijn oude Neerbossche recepten achterhaald. Deze zijn te proeven tijdens uw bezoek. Bovendien gaat u na de rondleiding zelf aan het werk in de keuken van Neerbosch om een echt Neerbosch recept te maken!

Vriendelijk verzoek om aan te melden via: info@vantlindenhoutmuseum.nl