Lezing: Voedsel vanaf de 19e eeuw - vantlindenhoutmuseum.nl
17316
post-template-default,single,single-post,postid-17316,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_popup_menu_push_text_right,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-11.1,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.5,vc_responsive

Lezing: Voedsel vanaf de 19e eeuw

Lezing: Voedsel in Nederland vanaf de 19e eeuw

door kunsthistorica Maria Driessen

Vrijdag 25 mei, 19:30 uur
Kosten € 5 per persoon (geen pinautomaat aanwezig)

Kunsthistorica Maria Driessen is een beeldend verteller. Haar presentatie is een visualisatie van de eetcultuur. Zij verschaft u meer inzicht in de volgende drie aspecten rondom voedsel:
1. Wat komt er zoal op de Nederlandse eettafel? Een historisch overzicht
2. De veranderende eetpatronen en -cultuur
3. Wereldse smaken in de Nederlandse keuken

De presentatie is in de museumzaal, de expositie Wat de pot schaft! is na de lezing is in de kelder van het museum te bezichtigen. Een expositie in het teken van voedsel en het zelfvoorzienende karakter van het kinderdorp Neerbosch.

Wees welkom!

Vriendelijk verzoek om aan te melden via: info@vantlindenhoutmuseum.nl

De Verdieping 2018 – Lezingen bij het Van ‘t Lindenhoutmuseum
In de loop van het jaar organiseert het Van ‘t Lindenhoutmuseum een viertal lezingen. In deze serie geven deskundigen verdieping aan het verhaal van de Weesinrichting Neerbosch en de lopende exposities. De museumzaal biedt hiervoor een passende plek. Na de lezing is er onder het genot van een drankje ruimte voor gesprek en het bekijken van de expositie.