Veilig oord in Oorlogstijd. Tentoonstelling in het Van 't Lindenhoutmuseum
17744
post-template-default,single,single-post,postid-17744,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_popup_menu_push_text_right,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-11.1,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.5,vc_responsive

Expositie: Vrouwen van Neerbosch

EXPOSITIE: Vrouwen van Neerbosch, ‘nu breekt mij de klomp’

In 10 panelen passeert de geschiedenis van Neerbosch de revue. De titel van expositie verraadt al iets over de inhoud. Vrouwen staan centraal, om ze uit hun schaduwposities te halen.

Het gaat over sociale geschiedenis. Over grote en kleine momenten. Tijden en inzichten veranderen, en soms slaat de verbazing toe. ‘Gymnastiseren voor meisjes, dat kan uitstekend met stoffer en blik’.

De vrouwen van Neerbosch hebben geen grote rol gekregen en ook niet genomen. Het waren vrouwen die zich inzetten voor de medemens, ieder op haar eigen wijze. En de meisjes van Neerbosch, leerden voor zichzelf op te komen, waren soms opstandig, maar uiteindelijk moedig genoeg, om hun leven vol bagage toch vorm te geven.

Opening zondag 7 juli 2019 om 14:30 uur, te zien tot eind 2020.

Deze expositie is onderdeel van ZIJ/ HIJ in Gelderland. Een samenwerking van acht kleine Gelderse musea, met ieder een eigen verhaal.