Gezocht: Aanpakkers (14-18 jaar)

Gezocht: Aanpakkers (14-18 jaar)

aanpakkers gezocht van t lindenhoutmuseum nijmegen

Wij zoeken aanpakkers die onze expositie vertalen naar een lesprogramma voor leeftijdsgenoten.

In 2021 openen we een tijdelijke foto-expositie over verweesde migrantenkinderen. Voor het lesprogramma bij deze tentoonstelling zijn we op zoek naar enthousiaste jongeren. Ben jij of ken jij iemand in de leeftijd van 14 tot 18 jaar? En wil je samen met andere creatieve jongeren het museum nog interessanter maken voor een jonge doelgroep? Meld je dan snel aan! Deze oproep is onderdeel van een verjongingsproject van Erfgoed Gelderland.

Wat ga je doen?

Samen met ongeveer vijf andere jonge vrijwilligers ontwikkel je een lesprogramma bij de foto-expositie over verweesde migrantenkinderen. De expositie bestaat uit werk van fotografe Marijn Fidder (zelf ook een jongere) en een aantal andere, nog te bepalen, fotografen. Het museum wil dat de expositie ook aansprekend is voor jongeren tussen de 14 en 18 jaar. Daarom is het aan jullie de uitdaging om de expositie te vertalen naar een inspirerend lesprogramma voor jullie leeftijdsgenoten. Voor het realiseren het programma is er een budget van €3.000,- ter beschikking gesteld.

Wie ben jij?
  • Je bent tussen de 14 en 18 jaar oud.
  • Je hebt een kritische en creatieve houding.
  • Je bent enthousiast en open-minded.
  • Je wil je vanaf januari inzetten in teamverband

 

Wat bieden wij?
  • De kans om het museum van binnenuit te leren kennen en ervaring op te doen bij het
    ontwikkelen van een lesprogramma.
  • Een prettige werkplek.
  • Samenwerking met twee museumexperts en begeleiding vanuit Erfgoed Gelderland.
  • Een start- en afsluitende bijeenkomst in een periode van 6 maanden.

 

Geef je op!

Aanmelden kan tot 10 februari 2021. Stuur een e-mail naar Roos Geraets (educatie@vantlindenhoutmuseum.nl) en vertel waarom jij voor het museum aan de slag wil. Als je een cv hebt, mag je die meesturen. Voor meer informatie kun je bellen met Roos Geraets (06-53298386).