Arrangementen

Groepen op afspraak voor in- en rondleiding

De in- en rondleiding voor groepen duurt ongeveer anderhalf uur. De kosten zijn € 5,- per persoon. Neem contact op via mail e.banki@vantlindenhoutmuseum.nl of telefonisch 06 30 84 82 38.

 

Groepen kunnen het museum huren voor een jeugdzorg gerelateerde activiteit

Hiervoor wordt een verhuurovereenkomst gemaakt en vergoeding per dagdeel gerekend. Neem contact op via mail e.banki@vantlindenhoutmuseum.nl of telefonisch 06 30 84 82 38.

 

Rondleiding begraafplaats

Incidenteel op de eerste zondag van de maand.

Onderjurkenvla en rijst met krenten:
150 jaar eten in het wezendorp

Het is geen peulenschil om dag in dag uit honderden kindermonden in een weeshuis te vullen. Wat stond er de afgelopen 150 jaar eigenlijk zoal op tafel in het kinderdorp Neerbosch? Hoe organiseerde men de voedselproductie en smaakte de gerechten die uit de keuken en bakkerij rolden eigenlijk wel? U krijgt een rondleiding door de tentoonstelling ‘Wat schaft de pot!’ en ontdekt wat er gegeten werd in die periode, welke producten beschikbaar waren, hoe het rook en natuurlijk hoe het smaakte. Met historisch kookatelier eet!verleden zijn oude Neerbossche recepten achterhaald. Deze zijn te proeven tijdens uw bezoek. Bovendien gaat u na de rondleiding zelf aan het werk in de keuken van Neerbosch om een echt Neerbosch recept te maken!

 

Kosten: € 30 per persoon
Aanvangstijd: naar keuze
Duur: circa 2 uur