Basisonderwijs

Het Van ‘t Lindenhoutmuseum biedt een gevarieerd en aantrekkelijk educatief programma aan voor het basisonderwijs. Ieder lesprogramma kent een voorbereidende en afrondende les in de klas, met lesmateriaal dat door Van ‘t Lindenhoutmuseum wordt geleverd.

 

Geïnteresseerd in de mogelijkheden voor het basisonderwijs?
Neem contact op met educatie@vantlindenhoutmuseum.nl.

Mikky de Zwerfkat

Mikky woont op het kinderdorp Neerbosch! Dat is een hele bijzondere plek waar veel kinderen wonen die geen ouders meer hebben, net zoals Mikky. Ze helpen Mikky met de voorbereidingen voor haar verjaardagsfeestje. Maar hoe vier je eigenlijk feest op het kinderdorp? In het museum gaan de leerlingen in groepjes aan de slag met een aantal opdrachten in circuitvorm. Ze gaan op zoek naar gasten, lekkere hapjes en ze versieren de feestlocatie!

 

Doelgroep: groep 1 en 2
Lesduur: 60 minuten
Kosten: € 3,50 per leerling

Petertje en zijn koffertje

De kinderen worden meegenomen in het verhaal van Petertje, een weeskind in de Weesinrichting Neerbosch. Zijn enige houvast was zijn grijze koffertje, dat hij bij zich had. Tijdens de interactieve rondleiding komen prenten, foto’s en voorwerpen uit het koffertje van Petertje aan bod. Zo beleven de kinderen de eerste dag van Petertje op de Weesinrichting Neerbosch: hij gaat naar school, doet klusjes en speelt met de andere kinderen. De kinderen ervaren zelf hoe het dagelijks leven van de wezen op de Weesinrichting Neerbosch verliep.

 

Doelgroep: groep 3
Lesduur: 60 minuten
Kosten: € 3,50 per leerling

Download dit lespakket nu gratis

Weeskind X

In het museum staan een drietal archiefdozen. Daarin zitten verschillende bronnen. Deze bronnen zeggen iets over verschillende kinderen en de tijd waarin deze leefden. De leerlingen gaan als detectives op onderzoek uit en maken kennis met drie kinderen van de Weesinrichting Neerbosch. Wie weet aan de hand van de bronnen de meeste informatie te achterhalen over weeskind X?

 

Doelgroep: groep 6
Lesduur:
90 minuten
Kosten:
€ 3,50 per leerling