Kijkje in de keuken van kok Knippers
Eten was voor de vijfhonderd weeskinderen op Neerbosch een belangrijk gespreksonderwerp.
‘Er werd veelvuldig op het eten gemopperd’, vertelt kok Knippers. Hij kan het weten, want hij werkt van 1954-1959 in de keuken op Neerbosch.
‘Ik zorg dat alle kinderen genoeg te eten hebben. Alle ingrediënten die ik gebruik komen van de eigen boerderij en tuinderij en het brood komt vers van de bakkerij. Het bereiden van het voedsel is veel werk! Elke dag zijn er kinderen die mij helpen in de keuken en vandaag zijn jullie dat!’
De kinderen helpen kok Knippers met het samenstellen van een gezond, nieuw weekmenu en maken zelf een ‘echt Neerbosch’ gerecht. Wat aten ze in die tijd, welke producten waren beschikbaar, hoe rook het en vooral: hoe smaakte het?
Doelgroep: groep 5 en 6
Lesduur: 60 minuten
Kosten: € 85,00 per klas van 25 leerlingen. Grotere groep mogelijk, meerprijs € 40,00