Extra open in de zomer

Extra open deze zomer, mét extra kidsactiviteiten

Ons museum is deze zomer extra geopend op de dinsdagen, mét extra kinderactiviteiten. Dus kinderen zijn met de (groot)ouders van harte welkom. We zijn extra open op de dinsdagen 14 juli, 21 juli, 28 juli, 4 augustus, 11 augustus en 18 augustus van 10:00 tot 14:00 uur. Entree is gratis voor kinderen en € 3,50 voor volwassenen.

Speciale familieroute voor kids van 6 t/m 12 jaar

Bij het Van ’t Lindenhoutmuseum kun je beleven hoe het was om in een weeshuis te wonen. De speciale familieroute vertelt het verhaal van 20.000 kinderen die op deze plek hebben gewoond, gewerkt, geleefd, gegeten, gebeden en gespeeld.

Reis door de tijd

Ga 100 jaar terug in de tijd en verkleed je als oud-weeskind, compleet met klompen! De plek had vroeger ook een tuinderij en boerderij, om alle kinderbuikjes een maaltijd te geven. En iedereen dronk natuurlijk graag een kop melk. Help jij mee om Ada de koe te melken? En kom dan gelijk ontdekken hoe onze andere koeien heten! Ook kun je bij ons de kop-van-jut een flinke lel geven.

Tentoonstellingen

Op de dinsdagen kun je ook onze vaste tentoonstellingen zien. We vertellen het verhaal van de geschiedenis van Kinderdorp Neerbosch met onze vaste presentatie. In de tentoonstelling Vrouwen van Neerbosch staan de vrouwen centraal. Bij de tentoonstelling Veilig Oord in Oorlogstijd kom je meer te weten over de rol van het weeshuis tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Foto-expositie Achtergelaten

En nog voordat je het museum inloopt, zie je twee grote foto’s op het museumgebouw. Dit is een kleine preview van onze aankomende foto-expositie Achtergelaten, waarbij we het begrip ‘weeskinderen’ in een breder perspectief plaatsen. We sluiten hiermee aan op actuele thema’s, zoals hoe kinderen leven binnen Europa. Dus zowel voor kinderen als voor volwassenen is er in het museum van alles te zien.

Je bezoek plannen? Bekijk onze uitgebreide pagina met bezoekersinformatie.