Familietentoonstelling Alleen op de Wereld

Familietentoonstelling Alleen op de Wereld

familietentoonstelling alleen op de wereld

Vanaf vrijdag 2 oktober hebben we een nieuwe familietentoonstelling: Alleen op de Wereld. Je maakt kennis met allerlei beroemde weeskinderen: Elsa en Anna uit Frozen, Luke en Leia uit Star Wars, Assepoester, Pippi Langkous en natuurlijk Remi uit het boek en de film Alleen op de Wereld. De expositie is te zien van 2 oktober 2020 t/m 9 januari 2022.

Filmfragmenten bekijken en verkleden

De expositie is een mix van informatie en actie. Er is dus van alles te doen! Je kunt je verkleden als een filmkarakter, proberen het paard Witje van Pippi Langkous op te tillen en spelletjes spelen. Met filmfragmenten, boeken en objecten ontdek je het avontuurlijke, bijzondere, maar ook soms zware leven van weeskinderen.

Maak kennis met de geschiedenis

Door de eeuwen heen zien we in de cultuur voorbeelden van weeskinderen. Bijvoorbeeld Romulus en Remus uit de Romeinse mythe, het sprookje van Assepoester of moderne iconen als Luke Skywalker en Harry Potter. En volwassen bezoekers herkennen misschien ook Sara Burgerhart, van de schrijfsters Betje Wolff en Aagje Deken, en Charlotte Brontë’s Jane Eyre.

Informatie

De tentoonstelling opent vlak voor de Kinderboekenweek. De expositie sluit aan op het thema En Toen, over boeken die de geschiedenis tot leven wekken. Ook in Alleen op de Wereld zul je dit ontdekken. Het museum is open op de woensdagen en iedere eerste zondag van de maand.

Delen