Missie

Voor de toekomst zijn er veel ideeën, mogelijkheden en plannen. Er is vertrouwen in de groei van het museum, dat met de geschiedenis van de ‘kinderen van Neerbosch’ een uniek landelijk verhaal vertelt over 150 jaar wezenopvang, voogdij- en jeugdzorg in Nederland; als zodanig zal het Van ‘t Lindenhoutmuseum zich voortaan ook positioneren.

 

Voor de beleidsperiode 2016-2021 wordt gewerkt aan herinrichting van de vaste opstelling, met als leidend thema ‘visual storytelling’. Met een combinatie van tekst, foto’s en objecten willen we de 20.000 kinderen van Johannes van het Lindenhout een gezicht geven. De voorgenomen transformatie van voorwerpen- naar verhalenmuseum past in de missie:

De bezoeker 150 jaar historie van de wezenopvang en jeugdzorg in Nederland laten beleven, ontdekken en onderzoeken aan de hand van persoonlijke verhalen en objecten. We willen jong en oud gastvrij onthalen en inspireren met bijzondere verhalen. Het unieke verhaal, het markante gebouw en het archief, vormen hierbij het startpunt.