Open op Open Monumentendag

Open op Open Monumentendag

Open Monumentendag

Tijdens het Open Monumentenweekend is het Van ’t Lindenhoutmuseum geopend op zondag 11 september van 12.00 – 17.00 uur. De begraafplaats is open van 10.00 – 16.00 uur.

Monumenten bestaan er in allerlei soorten en maten. De kapel van ons museum, de Weezenkapel of Beth-el kapel, is ook een monument. Op zondag 11 september geven we een rondleiding over de plannen voor duurzame oplossingen in de Weezenkapel. Speciaal voor de kinderen zijn verschillende spelletjes en een speurtocht. Reserveren is niet nodig.

Tentoonstelling ‘Kleurrijke ramen vol verhalen’

Tijdens het Open Monumentenweekend opent onze tentoonstelling ‘Kleurrijke ramen vol verhalen’. Net zoals in vele andere kerkgebouwen, is in ons kerkgebouw glas-in-lood verwerkt. In deze tentoonstelling vertellen we je meer over deze glas-in-lood ramen. Ook tonen we gebrandschilderde ramen uit de Thomaskapel van het Dominicanenklooster in Huissen. De gebrandschilderde ramen vormen samen een soort stripverhaal over het leven van Thomas van Aquino (1225-1274). De tentoonstelling is te zien t/m eind oktober 2022.