Voortgezet onderwijs - vantlindenhoutmuseum.nl
15796
page-template-default,page,page-id-15796,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_popup_menu_push_text_right,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-11.1,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.5,vc_responsive
 

Voortgezet onderwijs

Het Van ‘t Lindenhoutmuseum biedt een gevarieerd en aantrekkelijk educatief programma aan voor het voortgezet onderwijs. Ieder lesprogramma kent een voorbereidende en afrondende les in de klas, met lesmateriaal dat door Van ‘t Lindenhoutmuseum wordt geleverd.

 

Geïnteresseerd in de mogelijkheden voor het voortgezet onderwijs?
Neem contact op met coördinator educatie Roos Geraets via educatie@vantlindenhoutmuseum.nl.

De monumentale Weezenkapel

Voor het vak Culturele en Kunstzinnige Vorming (CKV) kunnen leerlingen van het voortgezet onderwijs een bezoek brengen aan het Van ‘t Lindenhoutmuseum. Monumenten vertellen ons iets over vroeger. Over hoe de mensen toen leefden, woonden en werkten.Tijdens het museumbezoek wordt je rondgeleid door Dominee Kluin, directeur van de Weesinrichting van 1928 tot 1949. De leerlingen ontdekken zelf met behulp van een kijkwijzer de geschiedenis van de monumentale Weezenkapel.

 

Doelgroep: Brugklas
Lesduur: 75 minuten
Kosten: € 40,00 museumdocent per 25 leerling, € 2,50 per leerling

Een nieuw leven in Amerika

Ik ben Henri van der Horst. Mijn beide ouders zijn overleden, daarom woon ik op de Weesinrichting Neerbosch. Door de economische crisis in Nederland in de 19e eeuw is het moeilijk om werk te vinden. Veel van de wezen van Neerbosch emigreren naar de Verenigde Staten om daar werk te zoeken. Ik ga ook emigreren naar Amerika. Wil je weten wat ik allemaal meemaak? Kom en ontdek het zelf!

 

Doelgroep: Brugklas
Lesduur: 90 minuten
Kosten: € 40,00 museumdocent per 25 leerling, € 2,50 per leerling

Kinder Kwestie

In het programma Kinder Kwestie wordt aan de hand van het verleden van kinderdorp Neerbosch verduidelijkt hoe de sociale kwestie invloed had op de vormgeving van jeugdzorg in Nederland. Tijdens het museumbezoek zoeken kinderen naar persoonlijke verhalen en historische objecten, die samen een verhaal vertellen. Vervolgens worden de leerlingen uitgedaagd om het verhaal op een creatieve manier in een digitale multimedia poster tot leven te wekken.

 

Doelgroep: Brugklas
Lesduur: 90 minuten
Kosten: € 40,00 museumdocent per 25 leerling, € 2,50 per leerling