WeezenkapelCONCERTEN

Concert geven? U kunt onze monumentale witte Weezenkapel huren voor een WeezenkapelCONCERT. De akoestiek van de kapel leent zich uitstekend voor recitals en concerten. Op de galerij staat een orgel dat nog steeds speelbaar is. Het orgel is gebouwd door de firma Bakker en Timmenga. In de kapel passen gezelschappen tot maximaal 100 personen.
 
Vóór uw concert geven wij een kleine introductie over de historische plek van ons museum. En wist u dat de Weesinrichting een muzikaal verleden heeft? Ook daar vertellen we iets over.

 

Weesinrichting Neerbosch en muziek

De oprichter van Weesinrichting Neerbosch, Johannes van ’t Lindenhout, was zelf niet muzikaal aangelegd. Toch vond hij dat opgroeiende mensen muziek nodig hadden. Hierbij dacht hij voornamelijk aan christelijke liederen. In 1871 begint Arie Sneep dan ook met muziekonderwijs voor de jongeren. Datzelfde jaar wordt het Neerbosch’ Zangkoor opgericht. In 1876 wordt het Neerbosch’ Muziekcorps gevormd, bestaande uit twaalf leden. Arie Sneep werkt als dirigent en muziekdirecteur en trekt met het zang- en muziekgezelschap heel Nederland door om het Neerbosche geluid te laten horen.
 

Meer informatie of reserveren?

Neem contact op met conservator Anne-Marie Jansen via a.jansen@vantlindenhoutmuseum.nl, of bel haar via
06 30 84 82 38.