Extra open in de zomer

Extra open deze zomer, mét extra kidsactiviteiten

Ons museum is deze zomer extra geopend op de dinsdagen, mét extra kinderactiviteiten. Kinderen zijn met hun (groot)ouders van harte welkom. We zijn extra open van 23 juli t/m 4 september op de dinsdagen 26 juli, 2 augustus, 9 augustus, 16 augustus, 23 augustus en 30 augustus van 10:00 tot 16:00 uur. Entree is gratis voor kinderen t/m 3 jaar, kinderen van 4 t/m 18 jaar betalen € 2,50 en volwassenen € 3,50.

Ga 100 jaar terug in de tijd en verkleed je als oud-weeskind, compleet met klompen! De plek had vroeger ook een tuinderij en boerderij, om alle kinderbuikjes een maaltijd te geven. En iedereen dronk natuurlijk graag een kop melk. Help jij mee om Ada de koe te melken? En kom dan gelijk ontdekken hoe onze andere koeien heten! Ook kun je bij ons de kop-van-jut een flinke lel geven.

Extra: een dag uit het leven van Petertje

Tijdens de zomervakantie bieden we als extra activiteit ‘een dag uit het leven van Petertje’ aan. Beneden kunnen kinderen de expositie bekijken over een dag uit het leven van een kind op Neerbosch, aan het einde van de 19e eeuw. Tegelijkertijd lezen we voor uit het boek Petertje en kunnen kinderen de leesplank (Aap, Noot, Mies) afmaken en kijken bij de naaimachine uit deze tijd. Als ze het leuk vinden kunnen ze een kleurplaat maken en er is ranja en iets lekkers.

Tentoonstellingen

Op de dinsdagen kun je ook onze vaste tentoonstellingen zien. We vertellen het verhaal van de geschiedenis van Kinderdorp Neerbosch met onze vaste presentatie. In de tijdelijke tentoonstelling By Oneself van Marijn Fidder kun je twee fotoseries bekijken: ‘Left Behind’ en ‘No More Moria’. Fidders serie ‘Left Behind’ gaat over kinderen uit Oost-Europa die worden achtergelaten door hun ouders omdat zij gaan werken in het Westen. ‘No More Moria’ toont de misstanden in kamp Moria, gevestigd op het Griekse eiland Lesbos. Er is ook een tijdelijke tentoonstelling over Josephine Baker, ’s werelds eerste superster van kleur, moeder van twaalf kinderen, verzetsheld en burgerrechtenactivist. In deze tentoonstelling staan haar leven en haar ideeën over opvoeden centraal. Baker adopteerde jonge kinderen van over de hele wereld, met verschillende culturele achtergronden en religies.

Je bezoek plannen? Bekijk onze uitgebreide pagina met bezoekersinformatie. In de zomervakantie zijn we ook gewoon iedere woensdag en iedere eerste zondag van de maand open.