024 Geschiedenis 2016

024 Geschiedenis 2016

024 Geschiedenis 2016

Pop-up museum WO2Grenzen in tijden van oorlog.
Zaterdag 15 oktober, 11:00-16:00 uur, Stevenskerk

Bezoek het ééndaagse en grensoverschrijdende Pop-Up Museum ‘Grenzen in tijden van oorlog’. Met persoonlijke verhalen, unieke objecten en activiteiten vertellen Nijmeegse organisaties gezamenlijk het verhaal van de stad en omgeving in oorlogstijd.

Van ’t Lindenhoutmuseum vertelt het verhaal van Nellie van den Bosch. De Polar Bears bivakkeren tot april 1945 op de Weesinrichting Neerbosch. Het groene plakboek van Nellie biedt een prachtig verslag van de speelse en romantische toenaderingspogingen van de soldaten die gelegerd zaten op Neerbosch.

Bovendien zijn er verschillende activiteiten: Kinderen kunnen die dag een spoedcursus spionage volgen; jong en oud kan een spannende fieldtrip maken in een oude Willys jeep; een stadswandeling over het verhaal van de Joodse vluchtelingen.

Een samenwerking van het Van ’t Lindenhoutmuseum, Stadswandeling Nijmegen, Brandgrens 024, Nationaal Bevrijdingsmuseum 1944-1945, AWN Werkgroep Archeologie van de Tweede Wereldoorlog, Archeologie Gemeente Nijmegen en het Regionaal Archief Nijmegen.