Handwerk workshop merklappen - vantlindenhoutmuseum.nl
16565
post-template-default,single,single-post,postid-16565,single-format-standard,bridge-core-2.2.3,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_popup_menu_push_text_right,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-21.2,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.5,vc_responsive

Handwerk workshop merklappen

Handwerk workshop ‘Merklappen van Neerbosch’ (m/v, vanaf 6 jaar)

Op de eerste zondag van de maand in november wordt de workshop ‘Merklappen van Neerbosch’ gegeven in het Van ‘t Lindenhoutmuseum.

Een merklap is eigenlijk een oefenmateriaal, waar verschillende borduurtechnieken op geoefend kunnen worden. Daarnaast lieten rijke dames vroeger een kenmerk, zoals initialen in hun laken borduren. Ook hiervoor konden de dienstbodes op een merklap oefenen. Op de Weesinrichting Neerbosch werden de meisjes ook tot dienstbodes opgeleid. Het borduren op een merklap gebeurde hier dan ook erg veel.

In samenwerking met de vereniging Handwerkcafé Zwolle wordt er op 5 november een workshop georganiseerd waarbij je je eigen merklap kunt maken. Je moeder, oma of een andere bekende, is van harte welkom om ook mee te komen handwerken! Voorafgaand aan de workshop is het museum te bezoeken vanaf 12:00 uur.

Wil je zeker zijn van een plek? Schrijf je in via info@vantlindenhoutmuseum.nl