Herfstvakantie 2022 in het Van ’t Lindenhoutmuseum

Herfstvakantie in het Van ’t Lindenhoutmuseum

Van 22 t/m 30 oktober 2022 is het herfstvakantie! Kinderen zijn met hun (groot)ouders van harte welkom. Entree is gratis voor kinderen t/m 3 jaar, kinderen van 4 t/m 18 jaar betalen € 2,50 en volwassenen € 3,50.

Ga 100 jaar terug in de tijd en verkleed je als oud-weeskind, compleet met klompen! De plek had vroeger ook een tuinderij en boerderij, om alle kinderbuikjes een maaltijd te geven. En iedereen dronk natuurlijk graag een kop melk. Help jij mee om Ada de koe te melken? En kom dan gelijk ontdekken hoe onze andere koeien heten! Ook kun je bij ons de kop-van-jut een flinke lel geven.

Tentoonstellingen

Ook kun je onze tentoonstellingen bezoeken. We vertellen het verhaal van de geschiedenis van Kinderdorp Neerbosch met onze vaste presentatie. In de tijdelijke tentoonstelling By Oneself van Marijn Fidder kun je twee fotoseries bekijken: ‘Left Behind’ en ‘No More Moria’. Fidders serie ‘Left Behind’ gaat over kinderen uit Oost-Europa die worden achtergelaten door hun ouders omdat zij gaan werken in het Westen. ‘No More Moria’ toont de misstanden in kamp Moria, gevestigd op het Griekse eiland Lesbos. Er is ook een tijdelijke tentoonstelling over Josephine Baker, ’s werelds eerste superster van kleur, moeder van twaalf kinderen, verzetsheld en burgerrechtenactivist. In deze tentoonstelling staan haar leven en haar ideeën over opvoeden centraal. Baker adopteerde jonge kinderen van over de hele wereld, met verschillende culturele achtergronden en religies.

Je bezoek plannen? Bekijk onze uitgebreide pagina met bezoekersinformatie.