Live Omroep Gelderland radio-uitzending

Live Omroep Gelderland radio-uitzending

Live Omroep Gelderland radio-uitzending

Op zaterdag 21 december is het museum ook in de ochtend open voor een speciale gelegenheid. Vanaf 8:30 uur zendt radio Omroep Gelderland namelijk live uit vanuit het museum! Om 10:00 uur gaat het museum open voor bezoekers. U kunt dus in levende lijve de radio-uitzending bijwonen!

Programma
René Arendsen van de Ridders van Gelre verzorgt de hele ochtend de radio presentatie. Hij houdt onder andere een interview met Anne-Marie Jansen. Om 11:00 uur zingt het Koninklijk Nijmeegs Mannenkoor het lied Holy City. De ochtend openstelling duurt tot 12:00 uur.

Familiemiddag
In de middag is in het kader van NIJMEGEN HERDENKT het museum ook geopend, van 14:00 tot 17:30 uur. We organiseren dan een familiemiddag ‘Met mate(n) en soldaten. Do-it-yourself dag kerst 1944’. Dit is een dag met workshops voor kinderen, ouders en grootouders: papier scheppen, kerstkaarten maken en ‘soldatenhap’. De do-it-yourself dag heeft ook nog een historische inslag. Het is namelijk geïnspireerd op de kerstviering in 1944. Toen werden in Neerbosch honderden Engelse soldaten ingekwartierd. Kerst vierden ze samen met de wezen die in Neerbosch woonden.