WeezenkapelCONCERT M. Peters - vantlindenhoutmuseum.nl
16462
post-template-default,single,single-post,postid-16462,single-format-standard,bridge-core-2.2.3,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_popup_menu_push_text_right,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-21.2,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.5,vc_responsive

WeezenkapelCONCERT M. Peters

Optreden 1e zondag van de maand

Maarten Peters – Bevroren tranen
Zondag 7 mei 2017
14:30 uur entree € 17,50
Reserveren via tickets@vantlindenhoutmuseum.nl

Maarten Peters componeert o.a. voor Liesbeth List, Rob de Nijs, Margriet Eshuijs en is daarnaast theatermaker in hart en ziel. Maarten Peters schrijft en zingt al 18 jaar de poëtische teksten en de mooie muziek voor de grote 4 mei herdenking op Kamp Westerbork. Hij heeft zijn prachtige liedjes verzameld onder de titel ‘Bevroren tranen’ – Gezongen verhalen, als kleine monumentjes.

De muziekvoorstelling ‘Bevroren tranen’ is dan ook door Maarten gemaakt om hierbij stil te staan, om terug te kijken, maar ook zeker vooruit.

In de voorstelling zal hij naast het zingen van zijn liederen vertellen over zijn ontmoetingen met bijzondere mensen en gebeurtenissen die hem inspireerden tot het schrijven van dit unieke repertoire. Hij illustreert zijn verhalen met korte filmpjes en het beelddecor van de voorstelling bestaat uit mooie beeldcollages waarin lokaal historisch beeldmateriaal van Neerbosch is verwerkt. Het Bevroren tranen-concert in het Van ’t Lindenhoutmuseum in relatie met de huidige expositie ‘De oorlog door kinderogen. Westerbork – Neerbosch’ is van bijzondere betekenis.