Verjaardag Van 't Lindenhout - vantlindenhoutmuseum.nl
16306
post-template-default,single,single-post,postid-16306,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_popup_menu_push_text_right,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-11.1,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.5,vc_responsive

Verjaardag Van ‘t Lindenhout

Verjaardag Van ‘t Lindenhout

Van harte gefeliciteerd met zijn 176e verjaardag. Jan van ’t Lindenhout (later bekend als Johannes van ’t Lindenhout). Stichter en directeur van het grootste particuliere weeshuis van Nederland. Geboren 4 september 1836. In 2013 bestaat de organisatie 150 jaar. De voorbereidingen zijn in volle gang om er een feestelijk jaar van te maken. Lindenhout en het Van ‘t Lindenhoutmuseum werken hierin nauw samen. Het jubileumboek geschreven door Anton van Renssen neemt al aardig vorm aan.

Johannes van ‘t Lindenhout startte in 1863 op de Lange Brouwersstraat in een oude herberg met de wezenopvang van het arme verwaarloosde kind. 150 jaar later, andere tijden, andere inzichten, is het terrein van Neerbosch nog steeds een plek waar kinderen in de knel opgevangen worden. Lindenhout, de jeugdzorginstelling, is verhuisd naar Arnhem. In de Oude Weezenkapel op het Neerbossche terrein is sinds 1999 het Van ‘t Lindenhoutmuseum gehuisvest.