WeezenkapelCONCERT 2015 / 2 & 3

WeezenkapelCONCERT 2015 / 2 & 3

Het Koor CantAnimus
Zaterdag 30 mei, aanvang 20:00 uur en zondag 31 mei
aanvang 15:00 uur, entree € 12,50
Reserveren via info@cantanimus.nl

• Ontvangst met koffie/thee vanaf 19:00 (zaterdag) en 14:00 uur (zondag)
• Drankje in de pauze en na het concert (tegen betaling, geen pin)
• Bekijken museum voor én na het concert
• Voor meer info over het koor: CantAnimus.nl

Van ’t Lindenhoutmuseum
Van ’t Lindenhoutmuseum vertelt de 150-jarige geschiedenis van de opvang over 20.000 kinderen in een zelfvoorzienend kinderdorp. Het museum is gehuisvest in de Weezenkapel, een rijksmonument, voor het eerst in gebruik genomen in 1882, gebouwd in één jaar tijd door de Neerbossche weesjongens onder leiding van hun leermeesters. De kinderen van Neerbosch hadden een eigen koor, een muziekkorps, een muziekkoepel en in de Neerbossche drukkerij werd bladmuziek gedrukt. Het museum brengt de muziek weer terug in de Weezenkapel met een speciale wisselexpositie en met een serie concerten door semi-professionele ensembles.

Het Koor CantAnimus
In de serie Weezenkapel Concerten 2015 is het deze keer de beurt aan het Nijmeegs-Arnhemse Koor CantAnimus. Onder leiding van Caspar van der Vinne is het koor steeds op zoek naar de beweging in de toon en de eendracht van het collectief, verbeeld door de vlucht van een zwerm vogels. CantAnimus heeft zich laten inspireren door de prachtige locatie en door het verhaal dat daar wordt verteld. Het koor zal onder andere enkele Neerbosch’ liederen vertolken. Verder laat het koor u van de ene emotie in de andere vallen door de grote variëteit van haar repertoire.

Aangrijpende, spirituele muziek van Jenkins, een swingende Gershwin, een opgetogen Mozart, een ijle Monteverdi, een melancholische Annie M.G. Schmidt en nog veel meer. Zin in een voorproefje? Bekijk hieronder een uitzending van TV Nijmegen1. Het item over CantAnimus begint na 12 minuten.