WeezenkapelCONCERT Pipelare

WeezenkapelCONCERT ‘Muziek aan het hof van Ferrara’

Vocaal Ensemble Pipelare
coach: Ludy Vrijdag

Zondag 19 juni 2016 / aanvang 15:00 uur
Entree € 12,00 reserveren via emyklomp@gmail.com

• ontvangst met koffie/thee vanaf 14:00 uur
• drankje na het concert (tegen betaling, geen pin)
• bekijken museum voor én na het concert
• ruime parkeermogelijkheid

Op zondagmiddag 19 juni 2016 neemt Vocaal Ensemble Pipelare je vanuit het Van ’t Lindenhoutmuseum (Nijmegen) mee naar het hof van Ferrara dat in de late middeleeuwen en renaissance op muziekgebied de absolute top van Europa was. Vrijwel alle toonaangevende Italiaanse en Vlaamse componisten zoals Claudio Monteverdi, Adriaan Willaert en Josquin des Prez waren aan dit hof verbonden.

Het concert begint om 15.00 uur en de toegang bedraagt € 12. (reserveren via: www.pipelare.nl) de museumzaal is vanaf 14:00 uur geopend.

Onder leiding van coach Ludy Vrijdag zingt Vocaal Ensemble Pipelare in dit programma getiteld ‘Il bel lauro verde’ werken die aan het hof van Ferrara gecomponeerd en uitgevoerd zijn en door hun grote variatie vele facetten van het hofleven weergeven. Er zijn religieuze werken en luchtige madrigalen over drinken, dansen en werken. En vanzelfsprekend komt ook de liefde uitgebreid aan de orde. Verbindende teksten door Erwin Gijzen en enkele muzikale intermezzi van Eelco Kooiker op klavecimbel maken het programma compleet.

Vocaal Ensemble Pipelare is opgericht in mei 2011 en bestaat uit twaalf geschoolde amateurzangers die onder leiding van wisselende coaches meerstemmige muziek uit Renaissance en vroege Barok laten klinken. De naamgever van het ensemble is de Vlaamse polyfonist Mattheus Pipelare (1450 – 1515), tijdgenoot van onder andere Josquin des Prez en Jacob Obrecht.

Concert-lokatie
Van ’t Lindenhoutmuseum
Scherpenkampweg 58
6545 AL Nijmegen

Voor verdere info van tekst en programma-informatie zie Pipelare