Herfstvakantie in het Van ’t Lindenhoutmuseum

Herfstvakantie in het Van ’t Lindenhoutmuseum

herfstvakantie van t lindenhoutmuseum neerbosch nijmegen

Binnenkort is de herfstvakantie weer aangebroken! In de herfstvakantie zijn wij open op dinsdag 19 en woensdag 20 oktober, en op dinsdag 26 en woensdag 27 oktober.

Kinderen kunnen bij ons verschillende speurtochten doen. Er is een speurtocht bij de vaste collectie én een speurtocht bij de familietentoonstelling Alleen op de Wereld. Bij Alleen op de Wereld verkleden kinderen zich als hun favoriete filmacteur: Harry Potter, Pipi Langkous of Elsa van Frozen. Ook lezen we in de middagen voor uit o.a. Pipi Langkous. Pipi dacht: “Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan”. Hoe denken de kinderen hierover? De jongste kinderen mogen de naam van hun favoriete tekenfilmfiguur stempelen. Misschien wel Pieter Konijn of Bob de Bouwer?

Vertel- en verkleedfeest in Kinderboekwinkel Nijmegen

Op woensdag 13 oktober tussen 15:00-17:00 presenteren we onze tentoonstelling Alleen op de Wereld in de kinderboekwinkel aan de Kannenmarkt 27 in Nijmegen Centrum. Een museumdocent vertelt aan de hand van boeken over de geschiedenis van o.a. Pippi, de Sneeuwkoningin, Assepoester en Star Wars. Er zijn verkleedkleren, lego en poppen. Kinderen kunnen tussen 15:00-17:00 gewoon naar boven lopen in de winkel en meedoen.

Bron foto: intonijmegen.nl

Delen