Lezing: Emigratie naar Amerika in 19e eeuw

Lezing: Emigratie naar Amerika in 19e eeuw

Lezing: Emigratie naar Amerika in de 19e eeuw

• Door dr. Hans Krabbendam
• Vrijdag 24 augustus 2018, 19:00 – 21:00 uur
• Kosten: € 5 per persoon (geen pinautomaat aanwezig)

Wanneer je aan emigratie denkt, denk je vooral aan volwassenen. Maar hoe zit het met de kinderen? Ook de geschiedenis richt zich vooral op volwassenen. De tentoonstelling Neerbosch’ landverhuizers is daar een uitzondering op. Emigratie gaat immers ook altijd om de toekomst van de volgende generatie, de kinderen.

Kinderen en emigratie

Wat was de rol van kinderen? Verschilde hun ervaring veel met die van de volwassenen? En wat konden kinderen eigenlijk in de Verenigde Staten verwachten? In de lezing van dr. Hans Krabbendam ontdek je hoe het leven van de geëmigreerde kinderen een ander spoor volgde dan hun Nederlandse generatiegenoten.

Onderdeel van de tentoonstelling Neerbossche landverhuizers

De lezing maakt deel uit van de tentoonstelling Neerbossche landverhuizers. De expositie is te bezoeken van 3 juni 2018 tot medio 2019 op de intieme, historische locatie van de Weezenkapel in Neerbosch in Nijmegen.

Vriendelijk verzoek om je aan te melden via: info@vantlindenhoutmuseum.nl.

De Verdieping 2018 – Lezingen bij het Van ‘t Lindenhoutmuseum
In de loop van het jaar organiseert het Van ‘t Lindenhoutmuseum een viertal lezingen. In deze serie geven deskundigen verdieping aan het verhaal van de Weesinrichting Neerbosch en de lopende exposities. De museumzaal biedt hiervoor een passende plek. Na de lezing is er onder het genot van een drankje ruimte voor gesprek en het bekijken van de expositie.