Concert ‘Ik wil wel naar Amerika’

Concert ‘Ik wil wel naar Amerika’

Muziektheater ‘Ik wil wel naar Amerika’

• Concert op vrijdag 6 juli, om 19:00 uur
• Entreeprijs is € 7,50 volwassenen € 5,00 kinderen

Wat als je geen vader en geen moeder meer hebt? Ruim honderd jaar geleden was het leven dan niet makkelijk. In die tijd kwamen twee weeskinderen, Rie en Henri, aan in Neerbosch, het grootste wezendorp van Nederland. Het viel niet mee om te wennen, tot ze elkaar vonden.

Van Nijmegen naar Amerika
Jaren later zei Henri: “Ik wil wel naar Amerika”. Veel van de wezen van Neerbosch emigreerden naar de Verenigde Staten om daar werk te zoeken. En ook Henri ging, maar Rie ging niet mee. Nederland was haar wereld. Raken ze elkaar nu definitief kwijt? Hoe was het voor hen om op Neerbosch te leven? En daarna? Waren ze voorbereid op het echte leven?

Muziektheater in de Weezenkapel in Nijmegen
Verhalenverteller Paul Groos neemt je mee op de reis van Rie en Henri. Heleen de Witte (dwarsfluit) en Rob van Heck (piano) verzorgen muziek uit die tijd in een concert. Grote en bekende stukken van Scott Joplin en Gershwin, maar ook de muziek van Neerbosch zelf. Laat je met verhaal en muziek meenemen naar het leven van twee wezen.

Onderdeel van de tentoonstelling Neerbossche landverhuizers
Het concert maakt deel uit van de tentoonstelling Neerbossche landverhuizers. De expositie is te bezoeken van 3 juni 2018 tot medio 2019.

Het concert is onderdeel van het erfgoedfestival Over Grenzen van Gelderland.

Vriendelijk verzoek om aan te melden via: info@vantlindenhoutmuseum.nl.