Nu ook op de dinsdagen open

Nu ook op de dinsdagen open

Vanaf nu zijn we ook op de dinsdagen open! Iedere dinsdag van 10:00 tot 16:00 uur kun je ons museum bezoeken. Onze tijdelijke tentoonstelling ‘Bestemming: Hoop’ is te zien op de begane grond en de galerij van de kapel.

Vanwege de verbouwing hebben we de voorwerpen uit de vaste collectie uit het museum gehaald en opgeborgen. De maquette bij de ingang is wel nog te zien. Hierbij vertellen we het verhaal van Kinderdorp Neerbosch: de Wezenkapel, de begraafplaats en de paviljoens.

Verbouwing

Het Van ‘t Lindenhoutmuseum gaat vanaf eind 2023 t/m eind 2024 verbouwen. De vaste opstelling op de begane grond, de galerij en in de kelder worden vernieuwd. Met de vernieuwingen willen we het verhaal van Kinderdorp Neerbosch laten zien op een manier die reflectie en inspiratie biedt. We willen mensen op een toegankelijke manier kennis laten maken met de geschiedenis van deze plek.

Steun

In de tussentijd bedenken we manieren om de verhalen van de (wees)kinderen en jongeren buiten het museumgebouw zichtbaar te maken. Zodra wij hiervoor iets organiseren, brengen we dat via onze online kanalen naar buiten. Het museum wordt bij de verbouwing ondersteund door verschillende fondsen, waaronder het VSB fonds, het Cultuurfonds (voorheen Prins Bernhard Cultuurfonds) en Dioraphte.