Op zoek naar verloren graven

Op zoek naar verloren graven

Weezenkerkhof Neerbosch

Woensdagavond 11 oktober, tijdens het TOEN festival, is er een presentatie in ons museum over de verloren graven van Weezenkerkhof Neerbosch. Op deze begraafplaats rusten vooral weeskinderen. Veel graven zijn verloren gegaan.

Tijdens deze avond ontdek je op de protestantse begraafplaats van Kinderdorp Neerbosch wat er met de verloren graven is gebeurd. Deze presentatie is een gezamenlijke activiteit van Stichting Memento Mori, studenten van Saxion-archeologie in Deventer, Van ‘t Lindenhoutmuseum, Moestuin Neerbosch en Boerderij Spijkerhof.

Programma

19:00 uur
Inloop met drankjes gemaakt van producten van de Moestuin Neerbosch

19:30 uur
Welkomstwoord door directeur Esther Bánki, Van ’t Lindenhoutmuseum. Gevolgd door Anne-Marie Jansen van Stichting Memento Mori. Anne-Marie presenteert de historische context en de uitgangspunten van het ondergrondse onderzoek naar ‘de verloren graven’.

20:00 uur
Korte intro door Raphaël Panhuysen van Saxion, Deventer. Hij is begeleidend archeologiedocent van het recente onderzoek op het Weezenkerkhof. Aan hem kun je vragen stellen over het onderzoek en de resultaten.

20:25 uur
Mogelijkheid om lokaal gebrouwen wijn te proeven van boerderij het Spijkerhof en de Moestuin-drankjes.

20:40 uur
Wandeling met uitleg naar en over het Weezenkerkhof. Neem een zaklamp mee!

Tickets

Prijs: € 5,- per persoon. Beperkt aantal plaatsen. Bestel je ticket via de website van TOEN festival.

Over TOEN festival

TOEN Festival biedt een unieke kans om de ondergrondse verhalen en geheimzinnige kelders van Nijmegen te verkennen. Gedreven door de passie voor onze prachtige stad, delen ze de meest inspirerende verhalen en weetjes van vroeger, zodat jij de ervaringen van de mensen van toen kunt herbeleven.

Foto: Stichting Memento Mori